ضوابط و قوانین استاندارد پارکینگ‌ مکانیزه خودرو - الزامات و توصیه‌ها در ایران
نوشته شده توسط : بورس سی تو

معرفی بخش‌های کتاب ضوابط و قوانین استاندارد پارکینگ‌ مکانیزه خودرو - الزامات و توصیه‌ها

ضوابط و قوانین استاندارد پارکینگ‌ مکانیزه خودرو - الزامات و توصیه‌ها در ایران

یکی از مراجع و ضوابط قانونی که برای ساخت پارکینگ مکانیزه باید دستورالعمل‌ها و بایدها و نبایدهای آن‌را در نظر بگیریم، مباحث مربوط به پارکینگ مکانیزه منتشر شده از سازمان ملی استاندارد ایران در سال 1394 با شماره 20533 و با عنوان پارکینگ‌های مکانیزه (خودرو) – الزامات و توصیه‌ها می‌باشد.

بازرسی از نکات اجرایی این دستورالعمل توسط شرکت‌های مورد تایید و دارای گواهی از طرف سازمان ملی استاندارد همانند استاندارد آسانسور در مباحث ساختمان مورد بازرسی و تایید قرار می‌گیرید و داشتن تاییدیه استاندارد برای پارکینگ مکانیزه از مواردی است که تایید پارکینگ مکانیزه توسط آتش‌نشانی را تسهیل می‌نماید.

استاندارد در واقع حداقل دستورالعمل‌ها الزامات و بایدها و نبایدهایی است که درباره یک موضوع توسط سازمان استاندارد ایران اعلام می‌شود.

استاندارد پارکینگ مکانیزه خودرو الزامات و توصیه‌ها نیز که با شماره ۲۰۵۳۳ در سال ۱۳۹۴ تدوین و توسط سازمان استاندارد ایران منتشر شد در واقع همین حداقل الزاماتی است که توسط سازمان استاندارد ایران تشخص داده شده است که باید در زمان ایجاد و بهره‌برداری از پارکینگ مکانیزه رعایت شود.

ضوابط پارکینگ مکانیزه

سازمان استاندارد این دستورالعمل را که حاصل ساعت‌ها بحث و گفتگو بین

  • کارشناسان حوزه شهرداری
  • معاونت حمل و نقل
  • کارشناسان امور شهری و معماری
  • تولید کنندگان پارکینگ مکانیز

و بر اساس ترجمه و کمک مراجع مشابه در کشورهای توسعه یافته‌تر می‌باشد، که در ایران منتشر کرده است تا ساخت و بهره‌برداری از پارکینگ مکانیزه دارای حداقل چهار چوب و ضوابط و قوانین ابتدایی باشد.

 

معرفی 12 بخش از ضوابط و قوانین استاندارد پارکینگ مکانیزه

این دستوالعمل استاندارد برای پارکینگ مکانیزه که در دوازه بخش تدوین شده است که در ابتدا و مقدمه به معرفی افراد حاضر در کمیسیون فنی تدوین این الزامات و سمت این افراد اشاره می‌کند و در ادامه با ارائه یک پیش‌گفتار و در بخش‌های ابتدایی به هدف و دامنه کاربرد این دستورات و الزامات استاندارد برای پارکینگ مکانیزه، اشاره می‌نماید.

 

بخش سوم

و پس از آن در بخش سوم به دنبال ارائه معانی و تعاریف اصطلاحات عنوان شده در متن استاندارد، کلمات و اصطلاحات را شرح و مشخص نموده است.

بخش چهارم

در بخش چهارم این دستوالعمل انواع سامانه پارکینگ‌های مکانیزه را شرح داده و آنها را به چهار سامانه بر مبنای نوع حرکت تقسیم کرده است. و تعاریف این چهار سامانه را بیان می‌نماید.

بخش پنجم

و در یک روند منطقی در بخش پنجم یک دسته‌بندی از نظر ابعادی برای خودروها ارائه داده است. که مبحثی تاثیر گذار در مبحث پارکینگ مکانیزه است.

بخش ششم

در ادامه و در بخش ششم، با معرفی جایگاه تحویل و ارائه یک تعریف مختصر و واضح از آن به الزاماتی که در آن باید دیده شود اشاره می‌کند.

بخش هفتم

در بخش هفتم و بعد از معرفی جایگاه تحویل و الزامات به دنبال شرح تجهیزات انتقال در پارکینگ مکانیزه است و ضمن معرفی انواع تجهیزات انتقال در پارکینگ مکانیزه که شامل

  • پالت
  • دالی
  • بالابر
  • شاتل
  • میزگردان می‌باشد

سعی بر آن دارد که در یک دسته‌بندی منطقی الزامات ایمنی را در هر یک از عوامل و ابزارهای مورد استفاده در تجهیزات انتقال را شرح دهد.

به همین منظور به دستورالعمل‌ها و بایدها و نبایدهای سیستم کنترل و سپس سامانه و تجهیزات هیدرولیکی، و همچنین بالابرها ودر انتها اجزای انتقال نیرو اشاره می‌کند.

الزامات ایمنی

در ادامه همین بخش هفتم و با ارائه یک دسته‌بندی دیگر این بار الزامات ایمنی مربوط به انواع پارکینگ را شرح می‌دهد و در این راه با اشاره به وسایل ایمنی برای

  • پارکینگ‌های نیمه مکانیزه با سامانه پازلی در سطح
  • و نکات مربوط به پارکینگ‌های نیمه مکانیزه با سامانه و ظرفیت دو یا سه خودرو با حرکت عمودی
  • و تجهیزات پارکینگ تمام مکانیزه مباحث را جلو می‌برد.

بخش هشت: محل پارک خودرو

در ادامه و در بخش هشت الزامات و دستورالعمل‌های پارکینگ مکانیزه در خصوص الزامات مربوط به محل پارک خودرو در پارکینگ مکانیزه نکاتی آورده شده است.

بخش نهم

در بخش نهم از دستورالعمل استاندارد ۲۰۵۳۳ پارکینگ مکانیزه درباره ویژگی‌های عملکردی پارکینگ مکانیزه صحبت شده است و درباره آیتم‌های سنجشی درباره کاربری پارکینگ‌های مکانیزه، مانند میزان سرویس دهی و توان عملیاتی پارکینگ مکانیزه، زمان حضور کاربر و قابلیت اطمینان سامانه نکاتی عنوان شده است.

بخش دهم

در بخش دهم درباره الزامات ترافیکی احداث پارکینگ مکانیزه بندهایی آورده شده است و میزان مجاز تعداد پارک و ممیزی پارکینگ مکانیزه در انواع معابر را شرح داده است.

بخش یازده

در بخش یازده درباره قوانین ساختمانی و مباحث آتش‌نشانی الزاماتی آورده شده است. که خود قوانین آتش‌نشانی در سه مبحث:

1-       دستوالعمل ایمنی پارکینگ مکانیزه پازلی طبقاتی با حرکت عمودی و افقی

2-       دستوالعمل ایمنی پارکینگ مکانیزه مستقل

3-       دستورالعمل پارکینگ مکانیزه طبقاتی ترکیبی آورده شده است.

بخش یازده

در ادامه در بخش یازده استاندارد و ضوابط پارکینگ مکانیزه در

  • مباحث ساختمانی
  • درباره معماری و شهرسازی
  • آئین نامه‌های معتبر
  • روشنایی
  • تهویه
  • لوله‌کشی تاسیساتی
  • سامانه‌های نظارتی
  • سر و صدا و میزان مجاز آن
  • محدوده دمایی کارکرد در پارکینگ‌های مکانیزه

اشارات مختصری شده است.

بخش دوازده

در بخش دوازده و پایانی این دستورالعمل استاندارد پارکینگ مکانیزه به ملاحظات بهره‌برداری با سرفصل‌های مستند سازی، تعمیر و نگه‌داری، آزمون و شرایط تحویل به بهره بردار و آموزش اشاراتی شده است.

پلاس پارکینگ ضمن تقدیر و تشکر از عزیزانی که کوشش‌های فراوانی برای شکل‌گیری این دستوالعمل داشته‌اند و بنای تدوین یک مجموعه از قوانین را در مبحث پارکینگ‌های مکانیزه، ایجاد کرده‌اند، سعی بر این داشت تا با ارائه یک مقدمه به معرفی محتوای این دستوالعمل ها اشاره نماید و یک پیش‌زمینه مطالعه این دستورالعمل را برای عزیزان ایجاد نماید.

 اما گذر زمان و سرعت تغییرات، الزام بازنویسی و ویرایش هر اثر فنی را محیا می‌کند. مجموعه استاندار فوق در خصوص پارکینگ مکانیزه نیز از این قاعده مستثنی نیست. گذر زمان و سرعت تغییرات و ایجاد تحولات، لزوم داشتن دستوالعمل‌های واضح‌تر و به‌روزتر را در این خصوص نیز گوش‌زد می‌کند.

در ادامه شما بزرگواران می‌توانید متن اصلی استاندارد ۲۰۵۳۳ در خصوص استاندارد پارکینگ مکانیزه (خودرو) الزامات و توصیه‌ها را دانلود و مطالعه نمایید.

شما عزیزان می‌توانید سوالات خود در خصوص نکات استاندارد و هر گونه سوال و راهنمای در خصوص پارکینگ مکانیزه را از کارشناسان پلاس پارکینگ از طریق شماره‌های ۰۲۱۲۸۴۲۱۲۴۵ و یا ۰۹۱۲۰۵۳۶۱۳۸ دریافت نمایید.

دانلود ضوابط و قوانین استاندارد پارکینگ‌ مکانیزه خودرو - الزامات و توصیه‌ها

با امید زندگی بهتر با استفاده هر چه بیشتر از تکنولوژی در زندگی روزمره برای همه همراهان و خوانندگان عزیز این مقاله

                                              پلاس پارکینگ - سعید فرجی





:: برچسب‌ها: ضوابط پارکینگ مکانیزه , ضوابط پارکینگ طبقاتی , ضوابط پارکینگ شهرداری تهران , ضوابط طراحی پارکینگ , ضوابط پارکینگ در شهرسازی , استاندارد پارکینگ مکانیزه , استاندارد پارکینگ طبقاتی , استاندارد پارکینگ شهرداری تهران , استاندارد طراحی پارکینگ , استاندارد پارکینگ در شهرسازی , ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 دی 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: