سَویق یا پَست در واقع یک پودر تهیه شده از غلات یا حبوبات است که تفت داده شده است. تعریف بالا سادهترین تعریفی هست که میتوان درباره سویق عنوان کرد.
- اما واقعا سویق چیست؟
- و چه کاری انجام میدهد؟
- و چرا اکنون بعد از سالها دوباره مصرف سویق در بین مردم شایع شده است؟
- انواع سویق چیست؟
- و هر سویق برای درمان چه موردی کاربرد دارد؟
شما اگر غلاتی مانند (گندم و جو) و یا حبوباتی مانند (عدس، نخود، لوبیا و...) را آسیاب و یا پودر کنید، و بعد سبوس و یا پوست کنده شده آنها را از آرد جدا کنید، و هر دو آرد (20 دقیقه) و سبوس(15 دقیقه) را به صورت غیر مستقیم در ظروف سنگی و یا مسی تفت دهید. سویق و یا پست درست کردهاید.
که پست نام فارسی و سویق نام عربی این پودر تفت داده شده است. که خواص غذایی و دارویی بسیاری دارد. که در طب قدیم ایران و طب اسلامی، سالهای سال پاسخگویی بدون عارضه بر رفع درد مردم بوده است.
[caption id="attachment_700" align="aligncenter" width="300"] سویق کودک کامل مکمل غذایی کودک[/caption]
کاربرد سویق چیست؟
سویق در مدارک به دست آمده از طب ایرانی و احادیث طب اسلامی برای دو کاربرد استفاده میشود. در برخی مواقع به عنوان دارو و در برخی کاربریها به عنوان غذا و یا مکملهای غذایی معرفی شده است. البته این جمله برداشتی از منابعی است که ما مطالعه کردیم و به زبان محاورهای امروزی نوشتهایم.
سویقها همانطور که قبلا توضیح دادیم از آرد محصولات با ریشه گیاهی درست میشوند. و گیاهان دارویی و غذایی، دارای اجزای متفاوتی هستند. برای مثال هسته، ریشه، برگ، ساقه، مغز و... که سویق را میتوان بر حسب منابع دارای اعتبار طب سنتی ایرانی و یا احادیث اسلامی از همه این موارد تهیه کرد. و گاهی ترکیبی از این موارد برای درمان بیمارها و یا به عنوان مکملهای غذایی معرفی شده است.
سویقها در منابع طب ایرانی و اسلامی، به عنوان مکمل غذایی و یا پودری مخلوط در غذا برای کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و کهنسالان و حتی زنان باردار توصیه شده است. البته برای هر کدام از این دسته بندیها سویقهای خاص تعریف شده است.
که انواع این سویقها شامل:
- سویق گندم
- سویق جو
- سویق عدس
- سویق نخود
- سویق سنجد
و یا سویقهای ترکیبی مخصوص کودکان که گاهاً به آنها طعم میوه هم برای خوشمزه کردن آنها و افزایش علاقه کودکان به آنها اضافه شده است، مانند:
- سویق کودکان با طعم موز
- سویق کودکان با طعم پرتقال
- سویق کودکان با طعم توت فرنگی
و همچنین سویقهای ترکیبی که چند عدد سویق را باهم ترکیب کرده و خاصیت جدید ساخته میشود مانند:
- سویق کامل
- سویق افزایش وزن
- سویق کاهش وزن
- سویق ورزشکاران برای ساخت عضله
اصول طب سنتی ایرانی و طب اسلامی بر خوراک درمانی بنا نهاده شده است. و بیشتر به دنبال اصلاح خوراک و عادات بد تغذیهای میباشد تا بتواند در بدن تعادل را ایجاد کنند. کلاً گیاهان داروییای که به عنوان برطرف کننده دردها و سموم بدن، در کتب ایرانی و روایات اسلامی آماده است، میتوانند بیشتر در امر پیشگیری از بیماریها و جلوگیری از تشدید آنها در بدن، بدون آسیب رساندن به قسمتهای دیگر فعالیت کنند.
سویق نیز بیشتر در این دسته از کاربری تعریف شده است. این یعنی اینکه زمانی که ما مشکلات جدی و امراض اساسی نداریم با مصرف داروها و دمنوشها و سویق از ابتلا به بیماریها جلوگیری کنیم. و یا بیماریهایی که ممکن است در بدن ما شکل گرفته باشند را در همین ابتدای امر شناسایی و از گسترش آنها جلوگیری کنیم.
اما واقعا چرا این روزها سویق و سایر داروهای گیاهی تا این حد مطرح شدهاند و مردم به مصرف آنها استقبال نشان میدهند؟؟!!
[caption id="attachment_784" align="aligncenter" width="300"] سویق کودک کامل با طعم توت فرنگی[/caption]
علت شهرت این روزهای سویق برای چیست؟؟!!
تا قبل از سال 1350 عموم مردم ایران مشکلات خود را با استفاده از روشهای سنتی برطرف میکردند و استفاده از سویقها و دمنوشها و روشهای طب سنتی ایرانی و اسلامی بسیار در میان مردم رواج داشت. تا اینکه با پیدایش واکسیناسیون و موثر بودن آن و البته افزایش تعداد پزشکان و اضافه شدن روشهای تشخیصی جدید مانند استفاده از آزمایشگاه و رادیولوژی و... استقبال مردم را تماماً به سوی روشهای علوم پزشکی نوین کشاند و کمکم تا اوایل دهه 1360 مردم تا حدود زیادی از درمانهای سنتی فاصله گرفتند. البته در افراد مسنتر و روستاها هنوز به این سنت و روش طب ایرانی و اسلامی پایبندی وجود داشت و در مواقع بروز بیماریهای ساده از این روشها برای درمان خود استفاده میکردند.
البته به وجود آمدن تلویزیون و روزنامهها که از دهه 50 تا دهه 90 تنها مرجع اطلاع رسانی مردم بود و اغلب یک طرفه بودند و مقامات رسمی میتوانستند پیامهای خود را برای مردم ارسال کنند. و معمولا باز خوردی از مردم دریافت نمیشد، کسی مطلب زیادی درباره طب سنتی ایرانی و اسلامی و داروها و روشهای آنها مانند سویق و دمنوشها در آنها بیان نکرد.
و اجرای همین کار و تداوم سه دهه آن باعث شد که بین دو یا سه نسل از کشور ما و استفاده از این روش درمان و داروها فاصلهای عمیق ایجاد شود.
اما در دهه 90 و با پیدایش ابزارهای نوینتر رسانهای، مانند شبکههای اجتماعی مثل تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و سایتهای اینترنتی که این بار یک ارتباط دو طرفه بین ارسال کننده پیام و اخبار و شنونده ایجاد میکرد. و همچنین بینتیجه بودن برخی مراجعات به پزشکان بابت رفع دردها و یا رفع درد اولیه و به وجود آمدن عارضههای جدیدتر به خاطر مصرف داروهای شیمیایی و البته از همه اینها مهمتر، تغییر روش تغذیه مردم و فرهنگ غذایی ضعیفتر نسبت به قبل و... همه و همه دست به دست هم دادند تا دوباره علوم طب سنتی ایرانی و طب اسلامی در بین مردم رایج شوند.
که البته در این طب سنتی ایرانی و اسلامی و با تکیه به اصلاح فرهنگ تغذیه و متعادل سازی طبع درونی متخصصان علوم طب ایرانی و اسلامی توانستند موفقیتهایی را کسب کنند. و برخی از امراض و دردها که با روشهای نوین درمان نمیشد و یا درمان قطعی نداشت با استفاده از این روشهای سنتی و داروهایی مانند دمنوشها و سویقها التیام پیدا میکرد.
و چون در شبکههای اجتماعی ارتباط دو طرفه برقرار بود و مدیریت شبکه از حالت متمرکز دولتی به دست اشخاص افتاده بود و با مخابره کردن این اخبار و اطلاعاتها و موفقیتها در درمانها به روش طب ایرانی و اسلامی و با داروهایی مانند سویق، توانست جایگاه مناسبتری بین مردم پیدا کند و کمی از اقبال دهههای قبل از 50 را برای خود مجدد احیا کند.
[caption id="attachment_790" align="aligncenter" width="300"] سویق کودک کامل با طعم موز[/caption]
دیدگاه مردم درباره روشهای درمان سنتی مانند سویق و یا پزشکی نوین و داروهای شیمیایی
این پیشرفت اقبال مجدد مردم نسبت به داروهایی گیاهی و روشهای سنتی مانند سویق، تا جایی رشد کرد که امروزه مردم درباره مسائل پزشکی به سه دسته تقسیم شده اند و در مقابل هم ایستادهاند.
دسته اول میگویند: فقط علوم پزشکی نوین و استفاده از داروها و روشهای شیمیایی میتواند کارساز باشد و روشهای سنتی گذشته مانند استفاده از دمنوش و سویق و ... پاسخگو نیست و نباید اجازه بدهیم مردم مجدد به استفاده از گیاهان دارویی مانند سویق و دمنوش روی بیاورند.
دسته دوم هم عدهای هستند که میگویند علوم پزشکی جدید با روشهای درمانی شیمیایی هیچ دردی را قطعی برطرف نمیکنند. و اگر حتی این اتفاق هم رخ دهد. داروهای شیمیایی عوارض سنگینی دارند و اگر یک طرف را خوب میکنند. در بدن به طرف و اجزای دیگر آسیب وارد میکنند و نباید برای درمان به این شیوهها مراجعه کرد و باید به روش های سنتی و قدیمی طب ایرانی و احدیت ائمه(ع) و طب اسلامی و استفاده از همان داروهای گیاهی مانند سویق و دمنوش و... برگردیم.
دسته سوم هم مردم عادی که این وسط و میان دو جنگ زرگری گیر کردهاند و گاهی انتخاب میکنند که با پزشکی نوین بیماریهای خود را برطرف کنند و گاهی هم با روشهای طب سنتی، ولی در انجام هر کار گیج و متحیر و با شک و تردید در انتخابها و با تاخیر در انتخاب مناسب روش درست، گاهی به خود آسیبهای جدی وارد میکنند.
اما واقعا تا به حال از خود پرسیدهاید که راه حل درست چیست؟
مگر اینکه از مبحث سلامتی واجبتر هم داریم؟
ما باید بتوانیم در بین این همه هیاهوی تبلیغاتی برعلیه و موافق این دو روش یک انتخاب درست داشته باشیم و بتوانیم برای درمان مشکلات و بیماریهای خود یک راه حل درست انتخاب کنیم؟
آیا واقعا ما باید یکی از این دو روش را برای درمان بیماری انتخاب کنیم یا نه اینکه میتوانیم یک راه حل میانه برای این موضوع پیدا کنیم و با یک قانون و مشخص کردن برخی پیش شرطهای منطقی انتخاب کنیم، که برای این بیماری از کدام روش جلو برویم و کدام روند درمانی را انتخاب کنیم که مطمئن شویم انتخابی منطقی و درست داشتهایم، و همه جا از این انتخاب خود دفاع کنیم؟؟
ما توضیح میدهیم که هر کدام از روشها برای چه زمانی مناسبتر است؟ تا شاید بتوانیم با این خدمت راه حلی منطقی جلو پای خوانندگان این مقاله بگذاریم و در انتخاب روش درست آنها را راهنمایی کنیم. تا حس خوب کمک به دیگران و برکت معنوی آن را در هر دو دنیا برای خود بدست آوریم.
بله دقیقا درست است ما باید راه حل میانه را در نظر بگیریم. و ما در این مقاله سعی داریم تدوین کنیم که معیارهای تشخیص درست راه حل میانه در این بین چیست؟ و چه زمانی، از ابزارهایی علم نوین استفاده کنیم و در چه زمانی به روشهای درمانی سنتی مراجعه کنیم تا ضایعه و عوارض کمتری از مصرف دارو در بدن خود ایجاد کنیم.
مقایسه مزایا و معایب طب سنتی و پزشکی نوین
پیشگیری از ایجاد بیماریها
اگر بخواهیم در مبحث سلامتی اولویتها را بررسی کنیم اولویت اول در این است که چه کاری انجام دهیم تا بیمار نشویم. یا چگونه از ابتلا به بیماریها پیشگیری کنیم.
اصلیترین راههای پیشگیری از بیماریها عبارتست از:
- مراقبت و رعایت نکات بهداشتی و نظافتی
- ورزش کردن
- تغذیه مناسب
و هدف ما در این مقاله تغذیه مناسب است پس مستقیم میرویم روی مبحث سوم پیشگیری از بیماریها که مبحث تغذیه مناسب هست. در بحث تغذیه درست، علوم پزشکی نوین خیلی ورود نکرده است. اما اساس درمان در طب سنتی بر روی اصلاح تغذیه بنا شده است.
یعنی در درمانهای سنتی معده را خانه دردها میدانند و سعی میکنند با دمنوشها و سویقها و سایر داروها، سمومی که در معده یا بدن وجود دارد را دفع کنند. و در واقع داروها در طب سنتی مانند سویق، کاستیهای موجود در مواد غذایی را جبران میکند، یعنی سویق مانند یک دارو و مکمل غذایی باعث تقویت بدن میشود. و برخی دیگر از تجویزها مثل دمنوشها سموم را دفع میکند.
پس در زمینه پیشگری طب سنتی عملکرد بهتری دارد.
یکی از مهمترین مراحل درمان هر بیماری شناخت درست آن بیماری در زمان درست میباشد.
مزیت روش پزشکی نوین در این است که روش تشخیص بیماری و موثر بودن روشهای درمان را با ابزارهای دقیقتر بررسی میکنند. که ابزارها در واقع همان آزمایشها و عکسهای رنگی و MRI و رادیوگرافی و... است.
در قسمت تشخیص علوم پزشکی جدید خیلی جلوتر است. و از ابزارهای متنوعتر و البته دقیقتری برای بدست آوردن اطلاعات بدن بیمار استفاده میکند. که البته هزینههای زیادی هم برای بیمار ایجاد میکند، ولی به هر حال سلامتی بیمار اولویتی بالاتر از اقتصاد دارد.
ولی در طب سنتی و اسلامی با توجه به مشخصات ظاهری و عارضه و دردها و تغییرات به وجود آمده در بدن باید عیب را تشخیص دهند. و به دلیل موارد زیر تشخیص در تب سنتی میتواند دارای ضعف بیشتری باشد.
- خیلی از بیماریها میتوانند علائم مشابه و یکسان داشته باشند
- پزشک طب سنتی با کم دقتی، موارد رو بررسی کند
- هر جایی پزشک طب ایرانی و اسلامی با تبحر وجود نداشته باشد
به دلایل بالا، میتواند تشخیص با دقت پایینتری برای بیماری صورت گیرد. و در نتیجه داروی مناسب تجویز نگردد و بیماری برطرف نشود. به همین دلیل در بحث تشخیص علوم پزشکی جدید موثرتر عمل میکند.
-
داروها و روشهای رفع بیماری
دعوای اصلی بین علوم پزشکی جدید و طب سنتی از همین جا، از روشهای درمان و منبع داروهای تجویز شده برای درمان بیماریها شروع میشود.
در پزشکی نوین جراحی و داروها با منبع شیمیایی، راه حل درمان است و در علوم طب سنتی دمنوش و سویق و... معمولا با ریشه گیاهی و طبیعی.
مزیت علوم پزشکی جدید در این است که داروها و جراحیهای استفاده شده در آن با سرعت بالا درد را از بین میبرند. و معایب آن در این است که ضمن از بین بردن درد عوارضی را بر بدن تحمیل میکنند. که این عوارض در مرور زمان میتواند زمینه ساز ایجاد دردها و بیماریهای دیگر باشد. برای مثال جراحی و بریدن بافتهای بدن میتواند زمینه ساز ایجاد عفونتهایی در بدن شود که بسیار زیاد از عوامل مرگ و میرهای جدید را تشکیل میدهد. و عوارض استفاده از داروهای شیمیایی را که حتی شرکتهای تولید کننده آنها بر وری آنها درج میکند و بر مردم وجود این عوارض پوشیده نیست.
برای مثال همان قرص ژلوفن که یکی از مسکنهای رایج در ایران است. دردها را خیلی سریع تسکین میدهد، ولی مصرف آن به مرور زمان بافتهای کبد را از بین میبرد.
مزیت علوم طب سنتی در این است که مواردی که تجویز میشود معمولا عوارضی را در بدن ایجاد نمیکند و به بافتهای دیگر آسیبی نمیرساند و حتما همگی این جمله را شنیدهایم که میگویند: داروهای گیاهی اگر موثر نباشد ضرری هم برای بدن ندارند. ولی معایب روش درمان سنتی در این است که درمان بیماریها با روش طب سنتی با سرعت بالایی همراه نیست. و با مداومت در مصرف و در گذر زمان معمولا اتفاق میافتد.
راه حل میانه در چیست؟ در کجا از روشهای طب سنتی و در چه زمانی از پزشکی نوین استفاده کنیم؟؟
خوب حال وقتش رسیده با بیان مطالبی که عنوان کردیم به سوال زیر بالا پاسخ دهیم. راه حل میانه درست و منطقی در مواجه با بیماریها بین علوم طب سنتی و پزشکی نوین، در این نیست که یک روش را کاملا حذف کنیم. و فقط به راه حلهای ارائه شده به یک روش عمل کنیم.
بلکه میتوانیم هم اکنون که هنوز هیچ عارضه و بیماری نداریم، به حکیمهای طب سنتی مراجعه کنیم و با دریافت دمنوش و سویق و برنامهریزی برای مصرف دورهای آنها از ایجاد بیماری در بدنمان پیشگیری کنیم. که در این حال سویقها خیلی موثرند.
و زمانی که درد و بیماری به سراغ ما میآید، اول با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات و عکس برداری و.. منبع درد را به روش دقیقتری شناسایی کنیم. و سپس برای مصرف داروهایی شیمیایی و یا جراحی در صورتی که اورژانسی رخ نداده است، خیلی عجله نکنیم. و ابتدا به حکیم طب سنتی مراجعه کنیم و چند باری از داروها و روشهای آنها استفاده کنیم و اگر پاسخ مناسب را در زمان منطقی دریافت نکردیم، از داروهای شیمیایی و جراحی استفاده کنیم که داراری عوارض بالاتری هستند.
اما این نکته را بدانیم، که بعد از بین رفتن درد با روشهای پزشکی نوین، باز بد نیست که به حکیم طب سنتی مراجعه کنیم و داروها و دمنوشها و سویقهای گیاهی را برای از بین بردن سموم داروها و کمتر کردن عوارض آنها در بدن استفاده کنیم.
البته یک نکته خیلی مهم درباره داروهای طب سنتی، مخصوصا پودرهایی مثل سویق، این است که از کجا سویق را تهیه کنیم که خیالمان راحت شود که این دارو به روش استاندارد و بهداشتی تهیه شده است؟؟
برای این کار میتوان از سیب سلامت کمک گرفت و حداقل سویقهای تجویز شده در نسخه حکیم طب سنتی را نه از هر عطاری بلکه در بستهبندی مناسب و بهداشتی و با مهر و علامت سیب سلامت وزارت بهداشت تهیه کنیم، تا خیالمان از بابت منبع تهیه داروی طب سنتی راحت باشد.
مخصوصا محصولات پودری در طب سنتی مثل سویق، که تشخیص خالص و بهداشتی بودن سویق به مراتب سختتر از گیاهان و ریشههایی هستند که ما وجود آنها را کاملا میبینیم و بهداشتی بودن و نبودن آنها ملموستر است.
اما از کجا سویق بخرم؟
شاید در همه جا، داروهای طب سنتی و مخصوصا سویق با این ویژگی در دسترس نباشند. در ادامه مقاله ما به شما روش خرید سویقهای مطمئن و مورد تایید وزارت بهداشت را که دارای کد سازمان غذا و دارو هستند و تحت نظارت نمایندههای وزارت بهداشت (به روش بازرسی سر زده) تهیه و بستهبندی شدهاند، را به شما معرفی میکنیم.
انواع سویق و کاربرد انواع سویق
حال که متوجه شدیم داروهای طب سنتی در وقت بیماری و به جهت پیشگیری از آن میتواند موثر باشد، و از طرفی مصرف سویق، اگر موثر و قطعی در درمان بیماری نباشد، ضرری هم ایجاد نمیکند. و از طرف دیگر سویق، یکی از گروههای اصلی دارویی و مکملهای غذایی طب سنتی است، بد نیست که انواع سویقها را بشناسیم و مزایا و ترکیب و مورد مصرف هر سویق را بدانیم.
و بدانیم که سویق مورد تایید سازمان غذا و داروی را چگونه از سراسر ایران و با ارزانترین قیمت خرید کنیم؟
مواد تشکیل دهنده:
گندم و سبوس گندم
خواص و کاربرد:
مقوی و چاق کننده، بسیار مناسب برای رشد کودکان، افزایش قوای جنسی (به همراه روغن زیتون)
لینک خرید سویق ساده گندم، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
جو و سبوس جو
خواص و کاربرد:
تقویت کننده، لاغر کننده، کاهش دهنده قوی قند خون، درمان دیسک گردن، به افراد دیابتی مصرف دو قاشق غذا خوری در هر وعده غذایی توصیه میگردد.
لینک خرید سویق ساده جو، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
عدس
خواص و کاربرد:
عدس یک پروتئین گیاهی است و از گوشت پروتئین بیشتری دارد، عدس سرشار از اسیدهای آمینه و حاوی ویتامینهای گروه B و املاح معدنی آهن فسفر پتاسیم و کلسیم میباشد. عدس منبع غنی از فیبر است و باعث کاهش کلسترول خون میشود.
معمولا در رژیم غذایی جدید افراد به خوردن حبوبات تمایل نشان نمیدهند یا در غذاهای امروزی نمیشود در وعدههای غذایی از عدس استفاده کرد. استفاده از سویق عدس در خورشتها میتواند مزایای بودن آن را در خورشت جبران کند.
لینک خرید سویق ساده عدس، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
نخود
خواص و کاربرد:
مقوی، برطرف کننده مشکلات و ضعف کمر، کمک به درمان زود انزالی
لینک خرید سویق ساده نخود، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
سنجد آسیاب شده با هسته
خواص و کاربرد:
درمان نرمی استخوان و پوکی استخوان و تقویت و استحکام استخوانبندی در کودکان و بزرگسالان و خارج کردن رطوبت از
بدن و درمان یرقان، از بین برنده التهاب مفاصل و دردهای آرتروز، دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین C برای تقویت
سیستم ایمنی بدن و بهبود سرماخوردگی.
لینک خرید سویق ساده سنجد، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
گندم، عدس، سبوس گندم، جو، نخود، جوانه گندم
خواص و کاربرد:
مهار طبع، از بین برنده دلشوره، خشک کردن رطوبت معده، تقویت قوای جنسی، درمان کم خونی، تقویت زنان باردار، درمان لاغری و ضعف بدن، درمان مشکلات پوکی استخوان، خواب آور، درمان اسهال، درمان دردهای مفصلی،
لینک خرید سویق مخلوط کامل، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
-
سویق مخلوط کامل – مکمل غذایی اطفال
مواد تشکیل دهنده:
گندم، عدس، سبوس گندم، جو، سبوس جو، نخود، سنجد، جوانه گندم، جوانه جو، شکر قهوهای
خواص و کاربرد:
مصرف سویق برای کودکان در حال رشد باعث حفظ سلامتی و تقویت بدن آنها میشود ترکیب مقداری از آن با شیر جایگزین
بسیار مناسبی برای شیر خشک و سرلاک است. این ترکیب برای کودکانی که وزن کمتری دارند باعث چاقی ورویش گوشت در بدن آنها می شود و به استخوان سازی آنها کمک میکند.
لینک خرید سویق مخلوط کامل مخصوص کودکان ، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
البته این سویق را برای اینکه کودکان راحت تر آنرا بخورند با عصاره مجاز و مورد تایید میوه ها نیز ترکیب کرده اند مانند :
مواد تشکیل دهنده:
گندم، جو، عدس، نخود، شکر قهوهای، سبوس گندم، جوانه گندم، سویا و سایر افزودنیهای مجاز
خواص و کاربرد:
چاق کننده، رفع گرسنگی، انرژیزا، رشد استخوان و عضلا، بهبود ضعف و ناتوانی جسمی، نیرومندسازی دستان ) ۴۰ روز ناشتا(
لینک خرید سویق مخلوط افزایش وزن ، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
جو، سبوس جو، زنجبیل، زیره سیاه، تخم کتان و سایر افزودنیهای مجاز
خواص و کاربرد:
کاهش اشتها، لاغری بدون عوارض، تسویه خون، تقویت قلب
طریقه مصرف یک قاشق غذاخوری صبح ناشتا یا نیم ساعت قبل از هر وعده
لینک خرید سویق مخلوط کاهش وزن ، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
مواد تشکیل دهنده:
گندم، جو، عدس، سویا، نخود، جوانه گندم، پودر مالت جو
خواص و کاربرد:
تقویت کننده عمومی بدن، تقویت سیستم دفاعی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت حافظه، جلوگیری و درمان یبوست،
سرشار از فیبر، آهن، مس، پتاسیم، بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهن
لینک خرید سویق مخلوط ورزشکاران ، کاملا بهداشتی با کد سازمان غذا و دارو در دیجی کالا
امیدواریم با خواندن این مقاله بتوانید درستترین تصمیمات را برای سلامت خود و عزیزانتان بگیرید و با استفاده از انواع سویق بتوانید، از ابتلا به انواع بیماری و یا درمان بیماری، زندگی سالم و شادی را تجربه کنید.
با تشکر / میثم صوفی
:: برچسبها:
سویق چیست, سویق چیست نی نی سایت, سویق کودک چیست, نام دیگر سویق چیست, سویق چاقی چیست, سویق کامل چیست, سویق لاغری چیست, طرز تهیه سویق گندم برای چاقی, فیلم تهیه سویق, ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1